Voetgangersgedrag na de pandemie.

7 maart, 2022

Prof.dr.ir. Serge Hoogendoorn zal op 7 maart 2022 20:00 uur spreken over “Voetgangersgedrag na de pandemie: Met nieuwe technologie naar meer inzicht en beheersing van voetgangers en menigten.”

De lezing zal zowel fysiek in trouwzaal SH2 van het stadhuis als online plaatsvinden. De link voor de Zoom lezing wordt u per email toegezonden.

De pandemie had en heeft een enorme impact op onze mobiliteit: we werken meer thuis, we maken minder vaak gebruik van het openbaar vervoer, we pakken vaker de fiets en lopen meer. Door de 1,5 meter maatregel werd de maximale bezetting van binnen- en buitenruimte beperkt en moest op veel locaties, waaronder stations, scholen, restaurants, de circulatie worden aangepast om risicovolle contacten zo veel mogelijk te vermijden. Naast campagnes gericht op de bewustwording van het belang van social distancing, is technologie ontwikkeld om het afstand houden te ondersteunen. Technologie voor het waarnemen en voorspellen van de mate waarin mensen zich in verschillende situaties aan de 1,5 meter maatregel hielden (of konden houden) en om vast te stellen hoeveel kritische contacten er op bepaalde plekken plaatsvonden. Deze technologie heeft ons onder andere in staat gesteld om bijvoorbeeld onderwijs zo veel mogelijk open te houden.