Dr. Linda Strande ontvangt 11e ISHA

20 september, 2024

Op vrijdag 20 september wordt voor de elfde keer de International Steven Hoogendijk Award uitgereikt ditmaal aan Dr. Linda Strande voor haar bijdragen op het gebied van de ontwikkeling van veilige en efficiente methoden voor waterzuivering in de megapolis van deze wereld waarmee hygiene effectief, efficient, en betaalbaar met grote stappen kan worden verbeterd.

Het Genootschap is bijzonder verheugd de 11e ISHA-penning aan Dr. Strande te kunnen uitreiken gegeven dat de oprichting van het Genootschap in 1769 ook in het teken stond van het verbeteren van de waterkwaliteit in de grachten van Rotterdam, toen met behulp van de net geintroduceerde stoomturbine (hier).

Linda Strande ontvangt de ISHA-penning uit handen van Burgemeester Aboutaleb die daarmee zijn laatste handeling als Praeses Magnificus van het Bataafsch Genootschap zal vervullen.

Op donderdagmiddag 19 september houdt Dr. Strande een publiekslezing over haar werk op de TU Delft en op vrijdagochtend 20 september is er een openbaar symposium over het vakgebied en werk van Dr. Strande in het Prinses Theater, Schiedamseweg 19B te Rotterdam. Verdere details zullen langs deze weg zsm. bekend worden gemaakt.