Algemene Vergadering 18 september 2021

Gelukkig kon de 121e Algemene Vergadering -ondanks Corona- weer fysiek bij de KR&ZV De Maas plaatsvinden waarbij er een Zoom-livestream werd uitgezonden zodat de bijeenkomst ook virtueel kon worden bijgewoond. Bovendien was het weer ons welgezind waardoor de pauze en de borrel ongedwongen op het ruime terras aan de Maas -ipv. zittend binnen- konden worden genoten.

Helaas was onze Praeses Magnificus Burg. Aboutaleb verhinderd maar de toekenning tot beste burgervader van de Wereld had begrijpelijkerwijs voorrang.

President Directeur prof.dr. Maikel Peppelenbosch opent 14:30 uur de vergadering en heet iedereen welkom, in het bijzonder de prijswinnaars en feliciteert Burg. Aboutaleb met zijn fantastische onderscheiding.

In de korte toelichting op de gebeurtenissen van de afgelopen twee jaren staat de President Directeur stil bij de gedwongen switch naar Zoom-meetings, een blijk van aanhankelijkheid aan onze Protectrix Prinses Beartix, de ons ontvallen leden en de activiteiten van de kandidaatledencommissie die met enkele podcasts van zich heeft laten horen.

Daarna wordt overgegaan tot de prijsuitreikingen, eerst de afstudeerprijzen voor de beste afstudeerscripties aan het Erasmus MC:
van drs. Simone Witte door prof.dr. Natasja de Groot voor haar werk op het gebied van signaalanalyse van hartexcitatie en
van Rolf Kok MSc door Linda Scheffers voor zijn werk op het gebied van de werking van Enzyme Replacement Therapy voor kinderen met de spierziekte van Pompe.

Links: Simone Witte en Rolf Kok en Rechts Rick Waasdorp en Chiara Mazza

En vervolgens met de beste afstudeerscripties aan de TU Delft:
van Ir. Rick Waasdorp door Dr.ir. Alfred Schouten voor zijn werk op het gebied van het meten aan de samentrekking van een spier en
van Ir. Chiara Mazza door Dr. Laurens Rook voor haar werk op het gebied van de diagnose van de mentale gesteldheid van personen in gesprek met een chatrobot.

En dan zijn de Steven Hoogendijk prijzen aan de beurt.

Dr. Meyer Sauteur en Prof. Peppelenbosch

Eerst de medische SHP door prof.dr. Bob Lowenberg en prof.dr. Annemarie van Rossum voor Dr. Patrick Meyer Sauteur die onder lastige omstandigheden -al pendelend tussen Zurich en Rotterdam- onderzoek heeft gedaan naar ernstige infecties door M. Pneumoniae en wat daartegen te doen.

Prof. Peppelenbosch, Dr.ir. Yared Abebe en Dr. Zoran Vojinovic

En na de pauze de technische SHP door prof.dr. Fulvio Scarano en Dr. Zoran Vojinovic voor Dr.ir. Yared Abebe die voor de beheersing van overstromingsrisico’s van een gebied de geografische en fysische risico’s koppelt aan de inzet van instituties van de betreffende samenleving om zo te bepalen welke maatregel(en) het meest effectief is.

Waarna Mr.drs. Bruno Bruins het lezingenseizoen ’21-’22 onder het thema ‘Covid – Lessons Learned’ opende met een aansprekend persoonlijk verhaal ‘In- en uit de politiek, veerkracht vereist’ over zijn ervaringen met de pandemie. Dat hij afsloot met de aanbeveling: “als de partijleider belt of je als minister tot zijn kabinet wilt toetreden, zeg dan ja”.

En na afloop werd over het gepresenteerde uitgebreid nagepraat op het terras van de KR&ZV aan de Maas.